2011. november 27., vasárnap

Így készült a Motkány! / Scrat figure tutorial

Barna, fekete, fehér és piros marcipánra/unidecre (mi magunk is színezhetjük) van szükség + pár fogpiszkálóra és némi kézügyességre.

Gyúrunk egy golyót a hasának, és egy kúpot a fejének. Fogpiszkálóval összeillesztjük. Kevés vízzel+egy kis darab fogpiszkálóval felragasztjuk a füleket oldalra, középen késsel kialakítjuk a vonalkát. Az orrnak levágunk háromszög alakban kevés fekete unidecet. Két pöttyöt alakítunk ki késsel az orrlyukaknak.


Barna marcipánból két kört vágunk a szemhéjnak, felragasztjuk. Kb. 2-3mm-el kisebb átmérőjű kört vágunk fehér unidecből, ráragasztjuk, majd jöhet a fekete a szembogárnak. Fehér unidecből készült golyókkal adhatunk a szemnek csillogást. Gyúrunk két rövidebb és két hosszabb "hengert" a kezeknek és a lábaknak, majd fogpiszkálóval rögzítjük.
Az orrot késsel beirdaljuk, ezek lesznek a kis ráncok :)


Fehér unidecből fogakat sodrunk, kissé hegyeseket, fogpiszkálódarabbal vagy vízzel rögzítjük. Elkészítjük a farkat. Egy kúp alakú marcipándarabra lesz szükség, amit ollóval bevagdosunk, mintha karácsonyfát készítenénk. Fogpiszkálóval rögzítjük.


Jön a színezés! Az orránál, a farkánál, a végtagjainál kevés feketével összemixelt arany pasztát (buttercup yellow) használok. Száradni hagyom legalább egy napig, ezután kellemes, nem kőkemény, de mégsem ragacsos állaga lesz.


És kész!

2011. november 21., hétfő

Maneki neko minitorta / Maneki Neko cake

Na végre elkészültem vele! Túl sok kommentet nem fűznék hozzá, a múltkori leeső piskótadarabokból készült (pár nap hűtős pihi után könnyebb volt vele bánni), ezeket gyúrtam és ragasztottam össze tejszínes mogyorókrémmel, és két adag vajkrémmel vontam be ezt a trutyit J  A színezés wilton zselés festék - első alkalommal kísérleteztem a direkt felvitellel. Van egy ilyen figurám otthon, kicsit nagyobb, mint ez lett, a beállítást és az arányokat arról lestem el, mert 2D-ben itt a gépen olyan furán mutatott. Hogy őszinte legyek,  lehet, hogy nekifutok még egyszer… szerintetek?




Itt látszik, hogy a burkolás nem ment 100%-osan. A mancsa is kicsit kisebb lett, mint terveztem. A barázdákat, miután kialakultak a végtagok egy tompa késsel húztam bele, így lett kicsit 3Dsebb.



Szerettem volna, ha kicsit "figurásabban" néz ki, vagy nem tudom hogy mondjam. Porcelánosabban? Így dettó unidec feje van... Na mindegy, remélem értitek :) 
+ aki nem tudná, mi fán terem, ez a macska, annak egy kis összefoglaló itt :) Mindenkinek hozzon szerencsét!


2011. november 16., szerda

Karácsonyi minitorta villámtempóban / X-mas mini cake in a rush

Szerintem az egyik legszebb ünnepünk a Karácsony és nem utolsósorban, jó kifogás tortázni is :) Már készülget egy másik tortám is a közelgő Mikuláspartyra, addig is hoztam nektek egy minikét. Itt látjátok, hogy a tányérhoz képest mekkora :) Egy délelőtt- ennyi időm volt rá. Nem tudom, hogy ez a végeredmény szempontjából jó-e vagy rossz, szerintem több díszítés nem kell rá.

Vaníliás piskóta volt, vanília pudingos krémmel, kívül pedig csokiganache-al megkenve a fincsi kontraszt érdekében. Sajna mivel nincs airbrushom, az arany lüszter díszítés kicsit furcsán mutat ebben a fényben, de higgyétek el, élőben nem volt ilyen béna. Illetve az is tény és való, hogy nincs virágkiszúróm. Semmilyen. (Hallod, Jézuska?:) Ehhez mérten tessék kritizálni avagy dicsérni eme művet :)



Utóbb rájöttem, hogy az egy szem virággal talán kicsit "sovika" - hogy egykori matektanárnőmet idézzem -, így cukorból készült hópelyhekkel dobtam fel kicsit.

2011. november 9., szerda

Royal torta cukorkoronával / Royal cake with sugar crown

Szintén a hétvégén készült ez a klasszikus royal torta túrós-barackos töltelékkel, 2 lap 3 tojásos piskótából. 


Sikerült egy jó magas, de nem faragós piskóta receptet találnom, ezt használtam. Életemben még ekkora piskótám nem sikerült J Maga a töltelék így másnapra teljesen barackos pöttyös rudi ízesítést ért el.
A korona unidecből van,  amit 2 napon keresztül szárítottam egy fém tolltartóra tekerve J Egy kevés arany lüszter is van rajta, bár ez lehet ebben a fényben nem látszik, a drágaköveket pedig gumicukorból vágtam ki. Egyszóval minden ehető rajta. Magát a formát Sigfried herceg koronájáról mintáztam, ha ez mond valakinek valamit J


Olvastam már máshol is, hogy a 2 legmacerásabb szín a fekete és a piros, de azt nem gondoltam, hogy ennyire. Majdnem fél tubus wilton pasztát belegyúrtam, mire elértem ezt a szép pirosat, kezdetben konkrétan rózsaszín volt, aztán kezdett kicsit „Verdásodni”. Hát elszöszöltem vele, az tény.
A torta oldalát a vadiúj gyémánt mintázómmal készítettem, de ezután még végigmentem rajta a derelyevágóval, hogy igazán párnás hatást keltsen. A gyöngyöket egyenként, csipesszel applikáltam a találkozási pontokba – esküszöm, ez a része tetszett a legjobban (ne kérdezzétek miértJ) Mivel maradt még arany unidecem, ebből sodortam az oldalára egy madzagot és készítettem egy „cédulát” a korona mellé.


Bocsika az esetleges fénytani hibák miatt, este volt a köszöntés, lámpafényben fotózni meg…

2011. november 5., szombat

Kori torta / Figure-skating shoes cake

Hugicám számára készült ez a torta, túrós-erdeigyümis töltelékkel. Fanatikus kori rajongó, 7 (vagy 8?) éven át űzte a szinkronkorcsolyát éjjel-nappal, hétvégén, ünnepkor, esőben, hóban. A rajongása még most is megmaradt, bár inkább csak a nézőtérről vagy a Tv-előtt mutatkozik meg :) 
Egy nagyon egyszerű verzióját készítettem el a korcsolyának, viszont 3D-ben :) Remélem nektek is tetszik.


A feliratról annyit, hogy megnéztem az ő koriját, ott a ROCES márkanév szerepel az aranyozott kis táblácskán, de én úgy döntöttem inkább az ő nevét írom oda. Utána maradt még egy kis aranyszínű unidecem, amit mindenképp fel akartam használni, így születtek a különböző méretű és formájú csillagok. Egy dolog még kár, hogy a képen nem látszik, hogy a kori éle ezüst lüszterrel van lekenve, és olyan szépen csillogott :)) Ha lesz képem a felvágott verzióról, hozok nektek :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...