2016. január 18., hétfő

Ferrero Rocher torta /Ferrero Rocher cake

Idei szülinapi tortám...
Nagyon finom, nagyon nem diétás, és tényleg olyan, mint a Ferrero golyók :)



Hozzávalók (18 cm-es formába):

  • 5 tojás 
  • 6 e.k. kristálycukor
  • 385 g darált mogyoró
  • 2 e.k. liszt
  • 2 e.k. kakaópor
  • 2 t.k. sütőpor
  • 200 g szobahőmérsékletű vaj
  • 330g szeletelt csoki (nálam: Lindt tejcsoki)
  • 7 e.k. Nutella
  • 220g összetört ostya (nálam: Mogyi)

díszítéshez: Ferrero golyók, kb 10 dkg tört mogyoró


A tojásokat a cukorral habosra és világosra keverjük. A lisztet, kakaóport és sütőport beleszitáljuk a tojásos habba, majd hozzáadjuk a darált mogyorót és óvatosan összekeverjük. Sütőpapírral borított 18 cm-es tortakarikába, vagy szilikon formába kanalazzuk és előmelegített 180C-os sütőben kb. 40 percig sütjük (tűpróba!).

A csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük. Ezután belekeverjük a vajat és a Nutellát.

A kihűlt tésztát 3 lapra vágjuk. A legalsóra rákanalazzuk a krém 1/3-át, majd rászórjuk az apróra tört ostya felét. Ráhelyezzük a következő lapot, erre jön egy adag krém, majd az ostya másik fele. Az utolsó lapot és a torta oldalát megkenjük a maradék krémmel. Apróra vágott mogyoróval panírozzuk a torta oldalát, a tetejét pedig félbe vágott Ferrerokkal díszítjük.



My birthday cake this year! It really takes like the Ferrero candies! Thanks you much for the idea to Mom's Dish!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...